BOBOC Loredana este în prezent masterandă în cadrul Facultății de Fizică a Universității din București, iar tema ei de cercetare face referire la „Fizica mediului și polimerii ecologici”. Deține o diplomă de licență în fizică pentru teza sa privind structurile nucleare, intitulată: „Investigarea schemei de nivel a nucleului 84Br bogat în neutroni”. Principalele sale interese de cercetare sunt cauzele și impactul schimbărilor climatice asupra mediului. Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, vă rugăm să consultați profilul de Brainmap al Loredanei BOBOC, disponibil aici.
BONDAR Florin, doctor în științe politice, are o experiență de 20 de ani, atât în calitate de consultant, cât și de cadru didactic, în domenii precum politicile publice și reforma administrației publice, și pe o tematică conexă (evaluarea impactului normativ, planificarea strategică, dezvoltarea instituțională). A lucrat timp de 4 ani ca expert în politici publice în cadrul administrației publice centrale a României (Secretariatul General al Guvernului). Este co-autor al primului set de proceduri privind formularea politicilor publice la nivel central, dar și a unei serii de strategii, studii și analize în domeniul politicilor publice și al planificării strategice în România. Florin Bondar deține o diplomă de licență în filosofie politică, un master în Politici Publice, ambele în cadrul Universității din București, cât și un doctorat în științe politice obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Tema tezei de doctorat este reprezentată de procesul de dezvoltare instituțională a administrației publice românești în perioada pre- și post- aderare la UE. Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, vă rugăm să consultați profilul de Brainmap al lui Florin BONDAR, disponibil aici.
DIMA Mihai a absolvit Facultatea de Fizică a Universității din București și Facultatea de Cibernetică a Academiei de Studii Economice. A fost bursier Humboldt la Universitatea din Bremen și la Institutul Alfred-Wegener pentru Cercetări Marine și Polare din Bremerhaven, Germania. În 2013 a fost ales președinte al Consiliului Național pentru Cercetare Științifică din România, iar în 2016 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetăii și Inovării. În prezent este profesor la Facultatea de Fizică și director al Școlii Interdisciplinare de Studii Doctorale din cadrul Universității din București. Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, vă rugăm să consultați profilul de Brainmap al lui Mihai DIMA, disponibil aici.
GHIȚĂ Cristina-Maria, doctor în sociologie, deține o experiență profesională de aproape 14 ani în cercetarea prin metode cantitative. Aceasta are o experiență vastă în aplicarea instrumentelor de cercetare: de la proiectarea metodologiilor de sondaj, elaborarea chestionarelor, efectuarea de eșantionare probabilistică și non-probabilistică, curățarea și analiza datelor, proceduri de ponderare, pregătirea și prezentarea constatărilor empirice și a rapoartelor de cercetare. A lucrat ca cercetător cantitativist și director de cercetare cantitativă într-una dintre cele mai mari agenții independente de opinie publică și cercetare de piață din România (IMAS Marketing and Polls), efectuând sondaje sociale, politice și de marketing pentru aproximativ 500 de beneficiari locali sau internaționali diferiți, printre care: Departamentul de Stat al SUA, PNUD, UNICEF, Grupul Băncii Mondiale, Universitatea din Varșovia, Agenția de Strategii Guvernamentale din România, Institutul Național de Cercetări Științifice în Domeniul Muncii și Protecției Sociale. Recent, a lucrat ca analist de date publicate în regim deschis, în proiecte care îmbină metodele cantitative clasice cu analiza rețelelor sociale. Cristina Ghiță deține un doctorat în sociologie obținut la Universitatea din București, fiind autoare a unei teze de doctorat privind paradoxul bunăstării. Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, vă rugăm să consultați profilul de Brainmap al Cristinei GHIȚĂ, disponibil aici.
HÂNCEAN Marian-Gabriel, Profesor Dr., directorul proiectului COSMOS, este sociolog cantitativist și analist de date de rețea care efectuează cercetări în domeniile rețelelor sociale și studiilor organizaționale. Este profesor titular al Catedrei de Sociologie a Universității din București și conducător de doctorat în sociologie. Cercetările sale empirice actuale se concentrează pe: (1) antecedentele și consecințele rețelelor de colaborare în domeniul științei, (2) implicațiile rețelelor de migrație asupra circulației remitențelor și (3) impactul fluxurilor de mobilitate umană asupra răspândirii COVID-19. El folosește metode de cercetare cantitative, utilizând pachete R pentru modelarea statistică. Din punct de vedere metodologic, este interesat de aplicarea modelelor statistice pentru rețelele temporale de evenimente multi-actor. Lucrările sale au fost publicate în Field Methods, Scientific Data (Nature), Scientific Reports (Nature), Royal Society Open Science, Scientometrics, Plos ONE, Journal of Complex Networks. Mai multe detalii despre activitatea sa sunt disponibile aici.
OANĂ Iulian este doctor în sociologie, asbolvent al Școlii Doctorale de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Principalele sale domenii de interes sunt analiza rețelelor sociale și scientometria, fundamentale în înțelegerea diferitelor fenomene – de la analiza interacțiunilor sociale și a efectelor acestora până la colaborarea științifică și rezultatele acesteia. În cadrul proiectului COSMOS, interesele sale sunt reprezentate de rețelele de colaborare din literatura științifică COVID-19 și impactul rețelelor sociale asupra comportamentului uman în ceea ce privește acceptarea diferitelor politici publice (printre care și vaccinarea). Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, vă rugăm să consultați profilul de Brainmap al lui Iulian OANĂ, disponibil aici.
PINȚOIU-MIHĂILĂ Bianca-Elena este doctorandă în sociologie în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Interesul ei principal de cercetare este legat de scientometrie, punând sub semnul întrebării modul în care coautoratul transnațional influențează impactul academic al cercetătorilor. Ea este, de asemenea, interesată de studiile privind migrația, în special de modul în care migranții dobândesc oportunități de angajare prin integrarea în rețelele sociale transnaționale. Se concentrează mai mult pe metodologia cantitativă, alături de statistica socială și analiza rețelelor sociale (atât sociocentrice, cât și egocentrice). În prezent este redactor-șef al Jurnalului IRSR (International Review of Social Research) și lucrează pentru Biroul de Evaluare, Monitorizare și Politici Publice al Universității din București. Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, vă rugăm să consultați profilul de Brainmap al Biancăi PINȚOIU-MIHĂILĂ, disponibil aici.
NICHITA Denis este masterand în cadrul programului de studiu „Fizica Teoretica si Computaționala” la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Fizica. Deține o diplomă de licență pentru lucrarea cu titlul „De la teoria structurii nucleare la filosofii climatice – un studiu multidisciplinar”. În prezent, se concentrează pe geometria emergentă și abordările bazate pe funcția de undă pentru gravitația cuantică. Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, va rugăm să consultați profilul de Brainmap al lui Denis NICHITA, disponibil aici.
STOICA Adelina-Alexandra este doctorandă în sociologie în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Cercetările sale se concentrează asupra impactului rețelelor sociale asupra pandemiei de COVID-19, alături de cercetările privind rețelele homofilice de cercetători. Un alt interes de cercetare este reprezentat de aplicarea rețelelor sociale în studiile organizaționale. În prezent este unul dintre editorii Jurnalului IRSR (International Review of Social Research) și lucrează pentru Biroul de Evaluare, Monitorizare și Politici Publice al Universității din București. Pentru o activitate de cercetare mai detaliată, vă rugăm să consultați profilul de Brainmap al Adelinei STOICA, disponibil aici.